На среща между ръководството на ЕНЕРГО-ПРО, кмета на град Варна и

...
На среща между ръководството на ЕНЕРГО-ПРО, кмета на град Варна и
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО ще инвестира над 14 милиона лева в електроразпределителната мрежа на област Варна

 На среща сред управлението на ЕНЕРГО-ПРО, кмета на град Варна и представители на общинската администрация бяха показани капиталовите планове на сдружението за 2021 година за развиване на електроразпределителната мрежа в областта и настоящите тематики от електроенергийния бранш – задължителната либерализация на пазара на електрическа енергия за дребните бизнес клиенти и предстоящата смяна в крайните цени на контролиран пазар от 1 юли 2021г., заяви за Varna24.bg Петя Попова.

По време на срещата бяха разисквани настоящи въпроси, свързани с активността на компанията за възобновяване и ремонт на електроразпределителната мрежа в региона на град Варна и региона. Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна показаха направените усъвършенствания по електроразпределителната мрежа за 2020 година, довели до повишение качеството и сигурността на електрозахранването на хиляди семейства, клиенти на сдружението. Фокус на активността е реконструкцията на мрежи и замяна на кабелни линии при открита нужда, както и обгръщане тук-там с нараснало ползване на електрическа енергия за построяването на напълно нова мрежа. Акцент в капиталовата работа ще бъде подмяната на въздушни кабелни линии, построяването на нова мрежа и уреди във вилните зони към град Варна. С оглед на покачвания растеж на строителството приоритет остава и работата по присъединение на новоизградени уреди към електроразпределителната мрежа. Обсъдени бяха и взаимните дейности и синхронизирани старания сред Общината и електроразпределителното сдружение при ремонт и рехабилитация на инфраструктурата още на стадий капиталови планове.

Сред главните тематики, дискутирани по време на срещата, беше и стартиралият през октомври развой по наложителна либерализация за всички небитови клиенти. Гратисният интервал, очакван в законодателството, изтича на 30 юни 2021 година. Управителите на ЕНЕРГО-ПРО показаха настояща информация за броя клиенти на територията на региона, които към момента не са избрали снабдител на електрическа енергия на свободния пазар. Небитовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО Продажби, които до 10 юни 2021 година не сключат контракт за доставка на електрическа енергия с някой от близо 50-те търговци на либерализирания пазар, ще преминат от 1 юли 2021 година на Доставчик от последна инстанция, при който цените на електрическата енергия са значително по-високи от пазарните. По-голяма част от клиентите, които към момента са на стандартизиран контракт, а не на подобен със свободно контрактувани цени, са дребни компании с ниско ползване и на този стадий не показват деен интерес към промяна на своя снабдител.

Срещата е част от стратегия за дейно съдействие с локалната власт, в границите на която мениджмънтът на ЕНЕРГО-ПРО самодейно се среща с кметовете на регионалните градове на територията на Североизточна България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР